Cos  (gol) 0.00 RON
Cos (0 produs) 0.00 RON
Cos  (gol) 0.00 RON
Cos (0 produs) 0.00 RON

Problema refractiei materialelor compozite si ceramice folosite pana acum in tehnicile dentare a fost solutionata de Produsul Enamel Plus HRi, primul si unicul material compozit care are acelasi indice de refractie ca si smaltul natural.

Efectul de sticla micsoreaza valoarea restaurarii, cu un halou gri la margine (linia intunecata)

   RESTAURARE TRADITIONALA

 

Control optional al straturilor de smalt; valoarea este obtinuta prin utilizarea straturilor de grosime redusa comparabile cu cele de smalt natural si a celor 3 dentine la margine

TEHNICA CU ENAMEL PLUS HFO

 

Margini invizibile, reproducand cu HRi aceeasi grosime cu a smaltului natural.

*Masuratorile indicilor de refractie facute la Universitatea Institutului Fraunhofer Dresda asupra stratului de smalt natural si de smalt universal HRi au indicat aceleasi valori


TEHNICA CU ENAMEL PLUS HRI


HRi Universal Enamel (Smalt Universal)

Inlocuieste Smaltul Natural cu HRi Universal Enamel

Universal Enamel (UE) are acelasi indice de refractie ca si dintele natural si aceeasi luminozitate crescuta ca si smaltul natural. Aceste doua proprietati unice necesita o aplicare a materialului printr-o tehnica diferita de oricare alte tehici de aplicare a nuantelor de smalt compozit cu care sunteti obisnuiti. Nuantele UE trebuie aplicate in grosimi similare, eventual usor mai subtiri, cu ale smaltului dintelui de restaurat, pentru a nu prezenta margini vizibile. Stratul gros de UE apare mai alb (valoare crescuta) in timp ce stratul subtire va apare mai transparent. In zona incizala unde nu este prezenta dentina, smaltul produce un efect opalescent albastrui-galbui. Daca doriti sa intensificati efectul opalescent in zona incizala, trebuie sa folositi Opalscent Blue Natural (OBN) sau Opalescent Amber (OA) disponibile separat.

Pentru a reproduce zona de caracterizari de culoare alba  folositi alb intensiv IM, IWS sau IW acoperind aceste mase cu un strat de 0.3-0.5 mm de Universal Enamel. (eventual mai subtire pentru a spori intensivele) deoarece aceste straturi mai subtiri de smalt pot acoperi aceste mase intensive. Observand cu atentie dintii naturali este posibil sa distingeti in smalt diferite grade de transluciditate in functie de varsta pacientului.

Nota: nu are importanta care smalt universal UE este folosit, valoarea poate fi crescuta prin cresterea grosimii acestuia.

Sunt disponibile trei nuante de Universal Enamel (Smalt Universal): 
UE1 valoare scazuta in strat subtire, cu efecte galbui, cresterea grosimii creste valoarea
UE2 valoare medie care devine valoare crescuta prin cresterea grosimii
UE3 valoare foarte ridicata, cu adevarat alb, folosit numai pentru dinti foarte albi sau albiti

SMALTUL UNIVERSAL ENAMEL PLUS HRi ESTE PRIMUL SI SINGURUL MATERIAL COMPOZIT CARE POSEDA ACELASI INDICE DE REFRACTIE CA SI SMALTUL NATURAL

 
  

 
INTENSIVELE 
Aceste nuante sunt folosite pentru obtinerea de caracterizari suplimentare ale smaltului (creste si cuspizi) si sunt aplicate in interiorul suprafetei de Enamel Plus HRi pentru a mima hipocalcifierile sau alte zone albe. Nuantele de alb intensiv reprezinta ariile de smalt demineralizat si pot apare in orice zona a dintelui (in treimea cervicala, mijlocie sau incizala). 
- IM Intensive Milky (Laptos Intensiv) - Un alb opac cald 
- IWS Intensive White Spot  (Puncte albe intensive)  - Un alb intensiv intermediar
- IW Intensive White (Alb intensiv) - Un alb rece, translucid

DENTINA
Un sistem compozit modern trebuie sa contina dentina cu un grad de fluorescenta calibrat cu al dintilor naturali.
Cromatica medie a dintilor naturali (incisivi centrali, incisivi laterali, canini) este in zona de 580nm.
Nuantele A din cheia Vita sunt apropiate de cromatica medie a dintilor naturali. Din acest motiv, MICERIUM a conceput nuante de dentina universala apropiata de cromatica dintilor naturali. 

Aceste nuante noi de Universal Dentine au o stralucire crescuta (valoare crescuta) si sunt calibrate sa corespunda cu fluorescenta si capacitatea dentinei naturale.

Cand se determina culoarea de baza a dintilor, cele mai potrivite zone pentru acest lucru sunt treimea cervicala si cea mijlocie. In restaurarile complexe, culoarea finala se obtine prin utilizarea culorii de baza si a doua nunate mai inchise (de ex. UD 5 si UD 6 sunt disponibile pentru acest scop).

In majoritatea restaurarilor insa, o singura culoare de dentina este suficienta deoarece marginile nu sunt vizibile gratie noului smalt universal. Noile nuante UD0 si UD0,5 sunt utile in restaurarea dintilor foarte albi si a celor ce au trecut printr-un tratament de albire.

9 dentine fluorescente
UD0-UD0,5-UD1(A1*)-UD2(A2*)-UD3(A3*)-UD3,5(A3,5*)-UD4(A4*)-UD5-UD6     

AVANTAJE DE LUCRU SI AVANTAJE TEHNICE
HRI este ideal pentru dentistii care doresc sa obtina  rezultate cat mai estetice posibile folosind o tehnica simpla de aplicare. Este de asemenea excelent pentru restaurarile estetice indirecte realizate de dentist sau laborator.

 • calitate crescuta
 • vascozitate crescuta
 • restaurare anatomica simplificata
 • tehnica simplificata
 • o mai buna lustruire
 • proprietati fizice ideale
 • efect opalescent bleu si chihlimbar
 • margini invizibile
 • dentina noua ca a celei naturale
 • dentine ultradeschise la culoare                                                                                                                                     

Contact

 • Calea Vacaresti, Nr. 304
  Bl. 1D, Sc. 1, Et. 3, Ap. 12 040064 Bucuresti
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • 0728 441 606; 031 40 12 520